Sunday, 17 April 2011

PAKATAN PEMBULAK GUNA BOMOH!


Keputusan Pilihanraya Negeri Sarawak telah diumumkan malam semalam dan BN memperolehi kemenangan yang lebih dari mencukupi untuk menubuhkan Kerajaan Negeri.

Daripada 71 kerusi yang dipertandingkan, BN telah memperolehi 55 kerusi, DAP 12, PKR 1 dan Parti Bebas 1 kerusi.

55 Kerusi yang dimenangi oleh Barisan Nasional itu kebanyakkannya disumbangkan oleh Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) Sarawak.

Tapi tu bukan pelik sangat. Yang peliknya dengan puak - puak Pakatan Pembangkang. Dari 71 kerusi, diorang dapat 13 sahaja.

Kalau sebelum ni beria - ia bergaduh berebut kerusi. Bertanding banyak - banyak, tapi menang 15 je? Buat mengabiskan masa, duit dan tenaga je import dari luar.

Yang paling menghairankan ialah, kali ni diorang tak de 'point' nak salahkan orang lain atas kekalahan diorang.

Tak de dah dengar cerita wujudnya pengundi hantu di Sarawak. Diorang ada pakai bomoh ke nak halau pengundi hantu ni?

Kalau di tempat diorang bertanding tu memang ada hantu. Hantu Semenanjung yang diimport khas untuk buat kecoh.

Tak de dah dengar cerita kata SPR berat sebelah dan tak adil serta sebagainya. Kenapa ye? SPR dah buat kerja betul ke kali ni? Bersih dah ke proses Pilihanraya Negeri ni?

Inilah sifat sebenar puak - puak Pembangkang Haramjadah ni. Bila kelebihan memihak kepada mereka, semua benda bagus, semua benda baik.

Tapi kalau diorang kalah, Fuh!!! Itu tak kena, ini tak betul. Macam dia je yang betulnya. Tengok aje la perangai si Tian Cuak tu di Senandin semalam.

Dah kalah, kalah la. Nak pertikai apa lagi? Terima je hakikat bahawa PKR tidak diterima di Sarawak. Sebab apa? Sebab Ketua Penipu tu jugak. Bukan orang lain.

Jadi buang masa je si Tian Cuak tu nak tunjuk protes dia semalam. Buat mengabihkan beras je. Balik je la. Buat semak tempat orang. Orang dah tak nak kat PKR. Itu pun dia tak sedar lagi ke??? Ceit!!! Pigidah!!!

No comments:

Post a Comment