Friday, 15 April 2011

Tolak PAKATAN PEMBULAK, Jaminkan Masa Depan Dengan BARISAN NASIONAL!!


Renung kembali kata-kata mereka dan apa yang mereka katakan. Mereka mendesak supaya Pehin Sri, Ketua Menteri kita letak jawatan kerana telah lama memegang tampuk pemerintahan. Tetapi, mereka lupa, mungkin NYANYUK barangkali dengan tempoh mereka berkuasa, menjadi wakil rakyat. 

Berdasarkan kajian yang dibuat, orang yang paling lama berkuasa dan menjadi wakil rakyat adalah Menteri Besar Kelantan, Nik Aziz, yang telah berkuasa selama 44 TAHUN! Diikuti dengan Lim Kit Siang, CAUVINIS KOMUNIS yang telah berkuasa selama 42 TAHUN! Seterusnya, Karpal Singh, wakil rakyat yang cacat anggota selama 37 TAHUN! Dan, Abdul Hadi Awang, bekas Menteri Besar Terengganu, yang MENJAHANAMKAN TERENGGANU, selama 33 TAHUN.

Ketua Menteri kita, Pehin Sri Abdul Taib Mahmud, baru sahaja 30 tahun bergelar wakil rakyat, dibandingkan dengan nama-nama yang disebut di atas yang telah lama menjadi wakil rakyat.

Tetapi, apa yang musykil ialah, walaupun mereka telah lama berkuasa, tetapi, mereka tidak menyumbangkan apa-apa, selain bertujuan untuk MEMECAH BELAHKAN kita sahaja. Di Kelantan, tanah dirampas, dan bukit digondol untuk meratah balak. Di Pulau Pinang, orang-orang MELAYU di sana dihalau, malah, ada gerai orang MELAYU dirobohkan. Lebih teruk, sebuah perkampungan India, di KAMPUNG BUAH PALA ditolak menggunakan jentolak, dan orang-orang kampung itu MEREMPAT di bumi Pulau Pinang, SEHELAI SEPINGGANG.

Janji tinggal janji. Mereka tidak upaya pun mentadbir negeri. Mungkin faktor umur tua bangka, dan penyakit yang mereka hidapi kini. Dibandingkan dengan Pehin Sri, Pehin Sri lebih bertenaga, dan sihat. Pehin Sri masih mampu dan berupaya untuk mentadbir negeri kita.

Justeru, kita sepatutnya menolak orang-orang tua yang NYANYUK, MEMPUNYAI MASALAH KESIHATAN, DAN YANG TIDAK MENYUMBANG APA-APA dari mewakili kita semua. Dengan menolak mereka, kita mampu MENJAMIN MASA DEPAN KITA DENGAN BARISAN NASIONAL!

Tolak PAKATAN PEMBULAK, Jaminkan Masa Depan Dengan BARISAN NASIONAL!


Tinggal kurang dari 13 jam rakyat Sarawak akan menunaikan tanggungjawab sebagai pemilih dalam Pilihanraya Negeri Sarawak (PRN Sarawak) yang ke 10. Justeru, Sarawak Insider mengingatkan sekali lagi supaya rakyat Sarawak JAMINKAN MASA DEPAN ANDA DENGAN BARISAN NASIONAL. 

Sokongan anda kepada Barisan Nasional Sarawak, yang diterajui Pehin Sri Abdul Taib Mahmud adalah cerminan sokongan anda kepada Perdana Menteri Malaysia, Datuk Patinggi Mohd Najib Tun Abdul Razak. Perdana Menteri kita bukan hanya menjadi Perdana Menteri kepada orang Melayu, Cina dan India sahaja. Tetapi, beliau telah melaksanakan tanggungjawabnya, menjaga kita, seluruh rakyat Sarawak yang kaya dengan pelbagai adat, seni, dan budaya.

Malah, yang lebih mengharukan, Datuk Patinggi Najib menterjemahkan perpaduan di bumi kita, Sarawak, kepada satu Gagasan, yang mengikatkan kita semua, dengan nama perpaduan, yakni GAGASAN 1MALAYSIA.

Diharapkan rakyat Sarawak tidak terpengaruh dengan pujuk rayu, serta muslihat dari PAKATAN PEMBULAK, yang akan merosak, serta menghancurkan bumi kita ini, dengan budaya ganas, dan agresif yang mereka bawa dari luar negeri kita. Jikalau mereka menang, Sarawak Insider yakin, YELLOW RAJAH yang diketuai DAP akan membolot semua hasil bumi kita, segala tanah yang kita ada, dan harta yang kita miliki, seperti mana yang berlaku di Pulau Pinang, dan Kelantan.

Jika ini berlaku, kita akan merempat di bumi kita. Pakatan Pembulak ini lebih senang menipu, dan menabur janji-janji manis. Mereka akan menindas kita, sebagaimana mereka menindas rakyat di negeri mereka kuasai.

Ingat, untuk kesejahteraan kita bersama, kita harus TOLAK PAKATAN PEMBULAK ini. Kerana, dengan menolak PAKATAN PEMBULAK ini, kita mampu, MENJAMIN MASA DEPAN KITA DENGAN BARISAN NASIONAL!

Tolak Parti Ekstremis Agama, Politik Jalang!


Semenjak hari penamaan calon hinggalah saat artikel ini ditulis,kempen DAP,PKR dan PAS lebih kepada menghasut isu agama,rasis dan pembohongan fakta dari negeri pakatan Pulau Pinang dan Selangor.


Yang paling ketara,setiap ceramah DAP begitu konsisten menghasut mengenai isu Al-kitab,kempen menghasut ini bukan saja dalam ceramah ceramah mereka malah turut mengedarkan risalah,sms dan email.

PAKATAN PEMBULAK GUNAKAN BUDAK SEKOLAH UNTUK PUASKAN NAFSU MEREKA!!!

PKR menggunakan budak sekolah mengedarkan risalah masjid Ikhwanulmuslimin di Taman Sukma, Jalan Juara Dun Samariang. Perbuatan ini tidak wajar dibuat kerana budak sekolah masih kecil untuk terlibat dalam perang poster khasnya di ketika PRN Sarawak yang paling hangat dalam sejarahnya ketika ini.

Lihat gambar yang dirakam sebentar tadi dan adakah perbuatan ini yang kita mahu benarkan ??? Adakah wajar mengeksplotasi budak-budak diguna untuk menabur fitnah kepada Barisan Nasional?

Perbuatant tidak bermoral ini tidak wajar dibiarkan. Rakyat perlu bangkit menolak secara total perbuatan parti Pakatan Rakyat ini... 

Ketua Menteri sudah memaklumkan beliau sedia mengundur diri selepas 30 tahun membangunkan negeri dan kita kena pastikan Sarawak akan terus maju di bawah pimpinan Ketua Menteri yang baru.

Eksklusif!! Sarawak Insider Di Utusan Malaysia!

PEMBULAK!!!

Pakatan Pembulak Mungkir Janji Lagi!“Our association received an invitation from Selangor state executive councillor Teresa Kok of PKR to have a breakfast meeting with the leaders of these opposition parties and agreed on condition that political issues would not be discussed as we are non-partisan.
 
“Shortly after the meeting we left. However, we were disappointed to learn that these leaders held a press conference later,” kata Ambrose Linang (Setiausaha Persatuan Gereja Sarawak).

Pakatan pembangkang memang suka berbohong. Mereka hanya menggunakan orang lain di saat mahu meraih undi dan kuasa. Inilah perangai pakatan pembangkang, mereka memainkan sentimen dan emosi untuk memecahkan perpaduan di Sarawak. Menipu di rumah panjang, menipu di dalam ceramah juga dengan persatuan agama.

Provakasi Liar Pakatan Pembulak!Dr Hew Kuan Yau (pemimpin DAP kebangsaan) telah menggelar SUPP sebagai anjing dan orang utan dalam ceramahnya di Miri (baca sini). Tidak cukup dengan itu, provokasi liar terhadap kepimpinan negeri berterusan dibuat oleh pihak lawan ketika hari pengundian semakin hampir. Ini menunjukkan DAP begitu desperate untuk menang di Sarawak.

Terbaru, satu billboard berbentuk provokasi telah ditemui dihadapan Merdeka Palace Hotel, Kuching berdekatan dengan bulatan Padang Merdeka. Maksud billboard tersebut adalah "undi Taib sama undi asuk (anjing) tua, jatuhkan Taib sama dengan bunuh asuk (anjing) tua. Bila asuk-asuk (anjing-anjing) tua ni mahu dikorbankan?!!!". (baca sini)

Sebelum ini poster calon BN dilempar cat merah. (baca sini)

Billboard berbentuk provokasi dan ancaman "korbankan" ini adalah satu bentuk tindakan biadap dan tidak boleh dibiarkan. Ini satu penghinaan kepada rakyat Sarawak. Amat pasti budaya provokasi liar ini adalah budaya yang diimport dari luar Sarawak. Budaya "Yellow Rajah" sudah menular di Sarawak. Rakyat perlu menolak budaya biadap dan melampau ini. 
 
Sumber : Angin Perubahan

Fantasi (Anwar) Vs Realiti (PEMANDU) - Siri 3

Tolak Calon Tidak Bermoral!


Gambar terbaru Ustaz Ahmad Nazib dengan seorang wanita misteri bernama Dayangku Shi**h yang dipercayai isteri keduanya. Ustaz Ahmad Nazib, calon PKR di Satok tidak mengaku mempunyai seorang lagi isteri dalam siri ceramahnya di Satok pada 8 April 2011.

Pendedahan mengenai kisah isteri kedua Ustaz Ahmad Nazib, seorang peguam syarie yang berkahwin di Thailand setelah gadis tersebut mengandung telah sampai ke pengetahuan kaum keluarga Ahmad Nazib (baca sini).

Hendak berubah bagaimana Ustaz?

Sarawak SUN turut mendedahkan gambar gadis yang dipercayai menjadi isteri kedua Ustaz Ahmad Nazib dan anaknya (baca sini). Pada tahun 2010, tiba-tiba Ahmad Nazib telah menghantarkan surat cerai kepada isteri keduanya itu melalui pos tanpa menyatakan apa-apa sebab. 
Selepas menceraikan isteri keduanya, Ahmad Nazib tidak pernah mempedulikan nafkah, termasuklah kepada anaknya. Sekarang bekas isterinya dan anaknya terpaksa bergantung hidup kepada bekas bapa mertua Ahmad Nazib yang bernama Pengiran K (baca sini).

Gambar Ustaz Ahmad Nazib dengan isteri pertamanya.

Bagaimana Ahmad Nazib hendak mewakili wanita-wanita yang dianiaya suami di mahkamah, jika Ahmad Nazib sendiri pun mengkhianati isterinya? Bagaimana Ahmad Nazib hendak jaga puluhan ribu pengundi di dun Satok sekiranya dia menang, sedangkan isteri dan anaknya pun dia tinggalkan begitu saja?

Rakyat Sarawak usah terima calon-calon pembulak daripada pembangkang. Pakatan pembulak mengimport calon-calon bermasalah untuk menjadi wakil rakyat di Sarawak. Tolak Pakatan Pembulak. 16 September 2008 adalah hari pembohongan besar di Malaysia. 16 April 2011, adalah hari rakyat Sarawak mengundi untuk pertahankan hak dan kepentingan rakyat Sarawak.

(Gambar) Poster POLITIK MURAHAN!
Bertempat di hadapan Merdeka Palace Hotel, di atas padang Merdeka, Kuching, Pakatan Haram Jadah telah menaikkan poster yang berbunyi "undi Taib sama undi asuk (anjing) tua, jatuhkan taib sama dengan bunuh asuk (anjing) tua. Bila asuk-asuk (anjing-anjing) tua ni mahu dikorbankan?!!"

Dipercayai inilah antara Grand Finale yang digunakan pembangkang untuk memburuk-burukkan Ketua Menteri Sarawak.  Persamaan antara manusia dan anjing merupakan satu yang melampau. Tindakan terdesak ini dipercayai bagi merialisasikan janji 16 April 2011 kononnya Pakatan Rakyat akan membentuk kerajaan selepas janji 16 September 2008 yang lihat gagal dicapai.

Adakah ini contoh parti yang memperjuangkan keadilan,nilai-nilai murni dan integriti? Usah bicara soal nilai-nilai tersebut jika kepimpinan dan ahli parti itu sendiri gagal untuk mempamerkan nilai moral dan etika yang baik.  Kini semuanya terpulang kepada pengundi di Sarawak dan juga diseluruh negara untuk menilai sendiri dan menentukan apa yang terbaik untuk agama, bangsa dan negara.


Moral dan etika? Tarbiahkan ahli parti dulu sebelum meletakkan bercita-cita untuk mentadbir negara.
Sumber : Ohpolitik!

Sarawak : Dulu Dan SekarangRAKYAT SARAWAK PERLU BERSYUKUR ATAS PEMBANGUNAN YANG DIBAWA 
BARISAN NASIONAL!

sumber IMEJ : AZMI AWANG KELANA JAYA

Dr. Sim Calon Pending Disambut Meriah

Penuh Minat

Our Future leader
Terkini dari Premier 101 sambutan yang begitu menggalakkan, Beribu-ribu pengundi telah memenuhi perkarangan ruang terbuka untuk bersama calon Barisan Nasional mereka iaitu Dr Sim Kui Hian. Padang letak kereta begitu sesak sehinggakan jalan raya di luar tersekat akibat ramainya pengundi yang hadir untuk mendengar ceramah Dr Sim pembela nasib kaum Tiong Hua!

Isu yang diutarakan begitu mantap apabila Dr Sim membawa para pengundi untuk membandingkan era politik dinosaur Lim Kit Siang yang hanya pandai menyalak dan tidak membawa pembangunan di mana sahaja dia bertapak! Semoga pengundi di kawasan Pending sedar bahawa DAP itu pembulak, penipu dan bukan calon yang patut dipilih untuk membela nasib rakyat.

Pilihlah calon yang paling sesuai untuk membela suara orang Cina!

Sumber :  Taiping Mali

Sambutan Hangat Terhadap YAB PM Di Miri

Gambar menceritakan seribu perkataan. Lupakan propaganda pembangkang melalui laman sosial Twitter bila mana mereka menceritakan ceramah yang dihadiri beribu-ribu orang malah berpuluh ribu. Lupakan proganda DAP bilamana mereka mengatakan mereka berjaya mengumpulkan beribu-ribu sehingga mencecah belasan ribu ringgit kutipan duit derma dari orang ramai setiap kali ceramah. Hakikatnya, kehadiran lebih 10 ribu orang (berdasarkan no token yang dikeluarkan) membuktikan Rakyat Sarawak terutamanya di Miri masih memberi sokongan padu dan sayangkan DS Najib sebagai Perdana Menteri 1Malaysia.