Thursday, 14 April 2011

Mengata Dulang Paku Serpih!

PM Najib  malam ini meminta rakyat Sarawak tidak terpengaruh dengan desakan parti pembangkang yang mahu Ketua Menteri Tan Sri Abdul Taib Mahmud menyegerakan peralihan kepimpinan negeri.Beliau berkata peralihan kepimpinan negeri bakal dilakukan pada waktu yang sesuai.

Najib, yang juga Pengerusi Barisan Nasional (BN), berkata beliau telah berunding dengan Taib tentang proses peralihan kepimpinan bagi memastikan ia berjalan lancar. 

“Oleh itu, janganlah kita terpedaya dengan hasutan pembangkang kerana banyak lagi pemimpin pembangkang yang juga berumur,” katanya pada majlis Rakyat Bersama Pemimpin di Stadium Tertutup Majlis Bandaraya Kuching Selatan (MBKS) di sini. 

Kenali Raja Petra : Manusia Yang Sanggup Buat Apa Sahaja Untuk WANG!!

Zahid perlu bersihkan imej ATM
RAJA PETRA tidak sepatutnya lagi menjadi agenda penting kepada media dan juga negara kerana beliau adalah manusia fasik,hidup serta kehidupannya penuh dengan pembohongan dan fitnah terhadap Negara,pemimpin serta kepimpinan rakyat di negara kita ini malah kesaksiannya sendiri telah lama kita ragui.Beliau terlalu jijik untuk dipertahankan kewarganegaraannya.

Memberi ruang dan peluang dalam apa bentuk sekalipun  kepada beliau seolah-oleh kita mengikhtiraf pengkhianat Negara ini yang pernah bersekongkol dengan Anwar Ibrahim mencela serta mencerca kepimpinan Perdana Menteri Malaysia dalam tulisan-tulisan di laman portal yang penuh dengan pembohongan dan pengkhianatan.

(Video) Pelukan Erat Haji Hadi Tanda Menyambut Baik Semangat 1MALAYSIA@PERPADUAN!!!

Calon DAP Violet Yong Menghina Melanau!


Calon DAP, Violet Yong menghina kaum Melanau, dan Pehin Sri Taib Mahmud dalam satu ceramahnya di Jalan Mendu, semalam.

Antara lain, dia menyebut, Pehin Sri Taib Mahmud tidak layak memerintah Sarawak, kerana Pehin Sri dari keturunan Melanau, yang juga kaum minoriti di Sarawak. Tambahnya lagi, hanya Cina yang layak memerintah Sarawak, kerana Cina majoriti di sini.

Untuk video, boleh klik sini.

GEMPAR!!!! Poster KABINET SARAWAK Dikuasai YELLOW RAJAH!!!


Satu poster yang bertulis 'Kabinet Kerajaan Negeri Sarawak 2011' telah ditemui bertaburan di merata-rata tempat di sekitar Sarawak. Baru Bian dari PKR telah diangkat menjadi Ketua Menteri Sarawak, seperti yang tertera dengan jelas dalam poster berkenaan.
Berdasarkan poster berkenaan, statistik ahli politik yang menjadi menteri dari parti adalah seperti berikut :

i) DAP - 10
ii) PKR - 2
iii) PAS - 1

Jelas, Pakatan Pembangkang menolak dengan hina orang Islam di Sarawak, kerana wakil orang Islam yang menjadi menteri adalah 2 orang sahaja, dan membenarkan YELLOW RAJAH menguasai mereka.

Keadaan seperti ini juga pernah berlaku di Perak satu ketika dulu, ketika Pakatan Pembangkang memenangi DUN Perak dan membentuk kerajaan.. Ketika itu, Kerajaan Perak diterajui oleh Nizar (PAS) tetapi, dikuasai oleh cina-cina dari DAP. ADUN Islam yang lain dipinggirkan sama sekali.


Begitu juga dengan kerajaan Selangor. Anda boleh kira, berapa ramai dari DAP, berapa ramai dari PKR, dan berapa ramai dari PAS. Kira juga, berapa Islam, dan berapa bukan Islam.


Keadaan yang sama mungkin berlaku di Sarawak, apabila Pakatan Pembangkang ini menguasai DUN Sarawak, dan membentuk kerajaan. Jika sekiranya perkara ini berlaku, keamanan Sarawak mungkin akan tergugat, dan perpaduan yang telah dibina sejak awal, akan musnah sama sekali. 

Kalau dulu, White Rajah (Keluarga Brooke) menjajah Sarawak dan merampas hasil bumi di Sarawak untuk keluarga mereka, kini, YELLOW RAJAH pula muncul untuk merampas hasil bumi Sarawak. YELLOW RAJAH ini adalah DAP. Pergerakan mereka disokong oleh 16 KUMPULAN GANGSTER dari Singapura, yang mengintai peluang untuk membolot, dan merampas semua hasil bumi Sarawak. Untuk maklumat lanjut mengenai YELLOW RAJAH, boleh lihat sini.

Justeru, Sarawak Insider menyeru kepada semua warga Sarawak untuk sama-sama kita menolak Pakatan Pembangkang, dan Jaminkan Masa Depan Kita Bersama BARISAN NASIONAL!

DAP Menghina Orang Sarawak!


Cauvinist!!! Cauvinist!!! Cauvinisit!!! Itulah pendirian politik Pakatan Pembangkang. Sebelum ini, Presiden PAS, Datuk Seri Haji Hadi menggelar orang Sarawak tidak pandai berpolitik kerana masih memakai CAWAT. Terbaru, DAP pula dengan ego menyamakan orang Sarawak (SUPP) dengan 'ORANG UTAN'.

Sikap politik seperti ini harus ditolak oleh rakyat Sarawak kerana ianya akan memecahbelah perpaduan yang selama ini dibina oleh Barisan Nasional. 1MALAYSIA juga diterjemah daripada perpaduan rakyat Sarawak.


Tindakan SUPP yang mengadakan protes yang diketuai calon Barisan Nasional, iaitu Prof Dr Sim Kui Hian (Pending), Datuk Alfred Yap (Kota Sentosa), Tan Joo Phoi (Batu Kawah) dan Sim Kiang Chiok (Padungan) adalah langkah bijak. Sepanduk yang bertulis 'Kami bukan ORANG UTAN', dan 'Orang Luar Jangan Masuk Campur Urusan Negeri' adalah luahan sebenar rakyat sebenar rakyat Sarawak terhadap politik Cauvinis diketuai DAP!

Protes itu diadakan di hadapan pejabat DAP, di Jalan Datuk Abang Abdul Rahim.

PAKATAN PEMBULAK MENABUR JANJI - SIRI 3

JANJI PAKATAN PEMBULAK!!!!

FANTASI :

3) Bantuan Warga Emas RM 400
-Kita akan bantu semua warga emas berumur 60 ke atas dengan bantuan kebajikan tahunan sebanyak RM 400.

REALITI :

PAKATAN PEMBULAK MENABUR JANJI - SIRI 2

JANJI PAKATAN PEMBULAK!!!

FANTASI :

2) PENTADBIRAN KERAJAAN C.A.T (COMPETENCY, ACCOUNTABILITY, TRANSPARENCY)
-Kita akan menegakkan undang-undang dan piawaian mutu secara professional dalam kerajaan.

REALITI :

PAKATAN PEMBULAK MENABUR JANJI - SIRI !

Janji PAKATAN PEMBULAK!

FANTASI : 

1) Suruhanjaya Tanah - Kembalikan Hak Tanah
Kami akan menggubal Perundangan Tanah Sarawak dan menubuhkan Suruhanjaya Tanah dalam 1 tahun.


REALITI :
 

PANDANGAN GEORGE CHAN TENTANG DAP!!

Pandangan daripada Dato' George Chan mengenai pembangkang yang cuba berjanji kosong di Sarawak. Inilah pandangan daripada orang yang begitu lama dalam politik tentang apa yang cuba DAP bawakan di Sarawak. George Chan bantai cukup cukup Anwar Ibrahim, Kit Siang dan Guan Eng. Satu pandangan yang perlu diambil perhatian oleh orang muda di Sarawak.

Sumber : Angin Perubahan

GEMPAR!!!! ANWAR DITAMPAR!!!!Kedatangan Anwar ke Kapit disambut dengan penolakan rakyat Kapit yang sedar pembohongan besar yang dilakukan oleh beliau,Kain rentang "Anwar!! Pengundi di sini tidak mahu kamu,Dari dahulu kamu pembohong" menyambut kedatangan bapak segala pembohong ke Kapit.:klik sini
Terkini satu program ceramah Anwar di adakan di rumah Edision Bugap,Melekun,Kapit.Anwar seperti biasa dengan lagak penuh pembohongan cuba memperbodohkan rakyat di sini.

Semasa sedang berceramah ,Anwar bagai ditampar oleh Tuai rumah apabila ditanya mengenai isu liwat dan jam Omega di hadapan lebih 120 orang yang hadir.Tersentak dengan pertanyaan itu,Anwar menjadi marah dan terus meninggalkan majlis.Tuai rumah hanya mahukan penjelasan,tetapi dengan biadap Anwar terus meninggalkan majlis tersebut tanpa menghormati hadirin di rumah panjang tersebut.

Anwar hanya sempat berucap 20 minit terus meninggalkan majlis tanpa bersalaman dengan penduduk disitu.

Kapit menyaksikan bagaimana Anwar melarikan diri apabila rakyat mahukan penjelasan,tetapi beliau melarikan diri daripada mempertahankan dirinya.

Terbukti Anwar terlalu banyak helah dan berselindung didalam kes liwat dan video perlakuan seks yang didedahkan baru baru ini.

Anwar : It Wasn't Me!

Pakatan Pembulak Pakar Eco No 'Money'